ساختار سازمان بین المللی دریانوردی

قوانین و مقررات


سازمان بین المللی دریانوری به عنوان یکی از آژانس های سازمان ملل متحد وظیفه ایجاد یک ساختار منظم همکاری مابین دولتهای گوناگون در زمینه قوانین حاکمیتی و شیوه های فنی و اجرایی موثر در کشتی رانی تجاری بین المللی و تشویق و تسهیل پذیرش عمومی بالاترین استاندارد های کاربردی در حوزه های ایمنی دریانوردی، بهبود بازدهی دریانوردی و جلوگیری از آلودگی محیط دریایی توسط کشتی ها را دارد. این مقاله به صورت خلاصه ساختار و تاریخجه این سازمان را منعکس می نماید.

قطبیت الکترود در جوشکاری قوسی

سازه ای


جوشکاری قوسی نوعی از جوشکاری ذوبی است که در آن عملیات ذوب فلز پایه به وسیله ایجاد قوس الکتریکی و با استفاده از منبع تغذیه مناسب انجام می شود. بدین منظور انتخاب نوع منبع تغذیه و نحوه اتصال الکترود یا فلز پایه به قطب های مختلف منبع تغذیه می تواند منجر به حالت های مختلف قطبیت الکترود در جوشکاری قوس الکتریکی شود.

فرآیند جوشکاری TIG

سازه ای


جوشکاری تیگ (TIG) یا تنگستن که به جوشکاری GTAW هم مشهور است روشی است که با استفاده الکترود غیر مصرفی تنگستن قوس الکتریکی ایجاد کرده و فرآیند جوشکاری را انجام می دهد. گاز محافظ در این روش جوشکاری معمولا گاز خنثی آرگون می باشد.

راهنمای به کارگیری کد سیستم مدیریت ایمنی

سیستم مدیریت


اهداف اصلی کد ISM در 2 هدف اصلی خلاصه می شود، عملیات ایمن در کشتی ها و جلوگیری از آلودگی محیط زیست توسط آنها. کد ISM اولین بار طی مقرره مجمع اصلی سازمان بین المللی دریانوردی، Res. A.741 (18) تصویب و ابلاغ شده و تاریخ لازم الاجرا شدن آن، تحت مفاد فصل نهم کنوانسیون سولاس، یکم جولای 1998، تعیین گردیده بود. هدف از این کد، فراهم نمودن استانداردی بین المللی به منظور دستیابی به عملیات ایمن و جلوگیری از آلودگی محیط زیست دریایی توسط کشتی ها می باشد.

آشکار ساز ذرات معلق روغن

ماشین آلات


این وسیله دستگاهی است که غلظت ذرات معلق و بخارات روغن را با نمونه گیری از محفظه میل لنگ موتورهای دریایی، اندازه گیری می کند. حسگر این دستگاه ذرات معلق روغن را اندازه گیری کرده و آن را نمایش می دهد. اگر این غلظت از مقدار معینی بیشتر شود، دستگاه اخطار خواهد داد.

سیستم آشکارساز ورود آب (Water Ingress Detector) در کشتی های فله بر

قوانین و مقررات


کشتی های فله بر به دلیل غرق شدن سریع به ویژه اگر در آنها محموله های سنگین مانند سنگ آهن بارگیری شود، مشهور هستند. احتمال ورود آب دریا به انبارها، تهدیدی بالقوه برای این نوع از کشتی ها است. فرمانده های کشتی های فله بر می دانند که هدف سیستم آشکارساز ورود آب (Water Ingress Detector System) ایجاد هشدار اولیه ورود آب به فضاهای مشخصی از کشتی بوده که می تواند خطراتی جدی برای کشتی و خدمه در پی داشته باشد.

الزامات محدوده های کنترل انتشارات SOX

قوانین و مقررات


بر اساس مقرره 14 الحاقیه ششم مارپل، محتوای گوگرد (Sulphur) موجود در سوخت های مصرفی کشتی های متردد در مناطق کنترل انتشار (Emission Control Areas) و در زمان دریانوردی در این مناطق، نباید از 0.1 درصد بیشتر باشد. در این مقاله تلاش نموده ایم تعاریف دقیقی از مناطق مذکور که اصطلاحاً سکا (SECA) نیز نامیده می شوند را به عنوان مرجعی برای خوانندگان جمع آوری کنیم. با ما همراه باشید.

الزامات مارپل برای مخازن پسماند روغن در شناورهای ساخته شده پس از دسامبر 1990

قوانین و مقررات


مطابق با مقرره 12 الحاقیه اول کنوانسیون مارپل، کشتی های با ظرفیت ناخالص 400 و بیشتر موظفند که به مخزن یا مخازنی با ظرفیت کافی برای نگهداری پسماند روغن، مجهز شوند. ظرفیت مخزن نیز با شاخصه هایی مانند نوع ماشین آلات و مدت سفر محاسبه می گردد. در این مقاله، به بررسی اجمالی الزامات این موضوع می پردازیم.

تکنیک های بازرسی از راه دور (RIT)، سطح بالاتری از کارایی، انعطاف پذیری و اطمینان

قوانین و مقررات


با توسعه سریع تکنیک های بازرسی از راه دور (RIT)، مانند تجهیزات متحرک کنترل از راه دور و حسگر های لحظه ای نصب شده بر روی پهپاد ها، صنعت دریایی به طور فزاینده ای از آنها برای انجام بازرسی های خود، استفاده می کند. شکی نیست که تکنیک های جدید تر سطح بالاتری از کارایی، انعطاف پذیری و اطمینان را در فعالیت های مرتبط با بازرسی از خود نشان می دهند بدون آنکه به یافته های نهایی این بازرسی ها خللی وارد شود.

آخرین وضعیت سازمان های مردم نهاد مشاور IMO

IMO


با توجه به برگزاری نشست فوق العاده شورای سازمان بین المللی دریانوردی، این شورا نسبت به تأیید برخی از سازمان های مردم نهاد به عنوان مشاور IMO موافقت کرد.